Gyilkosság sztárparádéval, az Orient Expresszen

Agatha Christie legendás 1934-es regényének adaptációja a Gyilkosság az Orient Expresszen. A film forgatása 2016. november 22-én kezdődött meg az Egyesült Királyságban. 1974-ben már készült egyszer egy adaptáció Agatha Christie regényéből (Gyilkosság az Orient expresszen), melyet Oscar-díjra is jelöltek, melyet 2001-ben egy újabb folytatás követett (Gyilkosság az Orient expresszen).

A regényben szereplő gyilkosság valóban megtörtént az egykori Orient Expresszen. Maria Farcasanut kirabolta és meggyilkolta Karl Strasser, majd hulláját kidobta a mozgó vonatból. Agatha Christie regénye egy évvel az eset után jelent meg.


Azért az Orinet Expresszen más is történt: 1950-ben rejtélyes körülmények között tűnt el Simon Karpe, akit kémkedéssel hoztak hírbe. Ez az eset inspirálta a James Bond-kötetek szerzőjét, Ian Fleminget az Oroszországból szeretettel megírására.
A film sztárjai között ketten Oscar-díjasok (Judi Dench, Penélope Cruz), míg négyüket jelölte már az Akadémia: Kenneth Branagh, Willem Dafoe, Michelle Pfeiffer és Johnny Depp.


Az alkotók az egyik kisebb szerepre szerették volna leszerződtetni Angelina Jolie-t, aki azonban csak azzal a feltétellel vállalta volna a szereplést, ha nagyobb hangsúlyt kapna az általa alakított karakter. A forgatókönyvhöz azonban ragaszkodtak a készítők, így a tárgyalások abbamaradtak. Ezt követően felmerült Charlize Theron neve is, de végül a szerepet Michelle Pfeiffer kapta meg.

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>